Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

21 januari, 2023 | 13:00

‘Je moet gewoon op mij stemmen. Ik zorg ervoor dat jij met dat zware beroep gewoon met 65 met pensioen kan.’ Weet u nog? Deze belofte deed Mark Rutte aan een stratenmaker. Inmiddels moet iedereen doorwerken tot 66 jaar en 10 maanden en loopt de AOW-leeftijd nog verder op. En in de nieuwe pensioenwet van de coalitie, met steun van PvdA en GroenLinks is niets geregeld voor mensen met een zwaar beroep. Uit onderzoek van EenVandaag blijkt dat 4 op de 10 van de werkende 55-plussers het helemaal niet volhoudt om tot hun 67ste door te blijven werken.

In de Tweede Kamer werd vlak voor de Kerst 1500 miljard aan pensioen van werkenden te grabbel gegooid. De coalitie en PvdA en GroenLinks stemden in met de wet terwijl nog veel nog onduidelijk is. Van ons pensioen wordt een onzeker pensioen gemaakt. Je pensioen gaat nog meer meebewegen met de financiële markt. En er ligt een open rekening van maar liefst 70 miljard euro die betaald moet gaan worden doordat het systeem veranderd. En voor de zware beroepen, onze zorgverleners, mensen in de bouw en politieagenten? Voor hen is niets geregeld om eerder te kunnen stoppen, terwijl dit wel was beloofd.

Maar: De strijd is nog niet gestreden. De nieuwe pensioenwet moet ook nog door de Eerste Kamer. We geven niet op! Kom daarom ook naar het actieberaad tegen het casinopensioen aanstaande zaterdag 21 januari in Utrecht!

SP

Jaarbeursplein, Utrecht