Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

4 juli, 2023 | 18:30 21:00

We nodigen je uit voor een gesprek op 4 juli tussen Tuur Elzinga en Ewald Engelen over ‘Graaien in een eerlijke samenleving’.

De FNV roept bedrijven op om hun prijzen te matigen en de uitkeringen aan aandeelhouders te temperen, zodat mensen een eerlijk loon kunnen ontvangen.

Tegelijkertijd waarschuwen sommige economen en ondernemers voor het uitbreken van een loon-prijsspiraal. Ondertussen kunnen gewone mensen nauwelijks nog hun boodschappen in de supermarkt betalen. FNV-voorzitter Tuur Elzinga en financieel geograaf Ewald Engelen gaan met elkaar en het publiek in gesprek onder leiding van dagvoorzitter René Danen. Er is voldoende ruimte om zelf vragen aan de sprekers te stellen.

Het gesprek maakt onderdeel uit van een reeks, waarin actuele en maatschappelijk relevante thema’s worden uitgediept. Dit keer zijn dat graaiflatie, klassenstrijd en klimaatcrisis. FNV zoekt met deze “gesprekken” bewust de verdieping op met haar leden.

Om met de inbreng en belangen van georganiseerde mensen de kern te vormen van haar vereniging en de grote groep Nederlanders die zij vertegenwoordigt. Na afloop kunnen publiek en sprekers verder met elkaar van gedachten wisselen onder het genot van een hapje en een drankje.

Inloop 18:30. Start 19:00.

Neem gezellig iemand mee!
Meld je voor 27 juni hier aan. Je ontvangt een bevestigingsmail bij aanmelding.

Met hartelijke vakbondsgroet, Lokaal FNV Amsterdam

Centraal Vakbondshuis FNV

Hertogswetering 159
Utrecht,Nederland
+ Google Maps