Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

23 april, 2023 | 14:00

Groot protest tegen fossiele investeringen voor het hoofdkantoor van de ING, georganiseerd door Fossielvrij, Milieudefensie en Extinction Rebellion.

Op zondag 23 april gaan we naar het hol van de leeuw: ING’s hoofdkantoor in Amsterdam. Met een grote manifestatie staan we op voor klimaatrechtvaardigheid. We eisen dat ING Bank stopt met het financieren van de klimaatcrisis.

Eind april komen ING’s aandeelhouders samen voor hun jaarlijkse vergadering in Amsterdam. ING plaatst nog altijd het belang van snel veel geld verdienen boven een planeet waar mensen gezond en waardig kunnen leven. Terwijl gemeenschappen en leefomgevingen in het mondiale Zuiden worden verwoest door de fossiele projecten die ING financiert, strijken de aandeelhouders de winsten op.

De druk op ING loopt al op: alleen al in de afgelopen week stapte ING’s eigen pensioenfonds uit fossiel. En 26 zakelijke klanten riepen in de Volkskrant de bank op om te stoppen met olie en gas

23 april is één dag voor de aandeelhoudersvergadering.

Samen met Fossielvrij, Milieudefensie en Extinction Rebellion organiseren we een dag vol met leuke activiteiten. Er komt een hoofdprogramma met inspirerende sprekers, muziek en persoonlijke verhalen. En ook zal er van alles naast het podium gebeuren: mooie culturele acts, workshops en kraampjes voor jong en oud.


Georganiseerd door Milieudefensie en Fossiel Vrij.
Lees hier en hier verder.

Meer informatie over aandeelhoudersvergaderingen: zie hier.

ING hoofdkantoor

Bijlmerplein 106
Amsterdam,Nederland
+ Google Maps