|

Nieuwsbrief Socialisten Gelderland (maart 2022) – Discussiebijeenkomst Oekraïne en energiearmoede

Beste kameraad,

Het is even geleden sinds ons laatste overleg, maar wij hebben als kopgroep niet stil gezeten. We zijn momenteel bezig met het organiseren van twee acties.

Discussiebijeenkomst Oekraïne

De eerste actie is een bijeenkomst betreft de oorlog in Oekraïne samen met mensen van ROOD en de internationale socialisten. Er is veel te doen om hoe wij ons moeten verhouden tot deze situatie. Er zullen twee discussiestukken worden gestuurd naar alle deelnemers, deze zullen op de bijeenkomst worden gebruikt om de discussie in te leiden. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op 5 April om 19.30 in een nog aan te kondigen ruimte in de Radboud Universiteit in Nijmegen. Aanmelden kan via het volgende formulier: https://jong.red/discussie

Energiearmoede

Als tweede wordt er gewerkt aan een actie over energie armoede. Hier was een compensatie beloofd om te zorgen dat mensen rond kunnen komen welke zou worden geregeld vanuit de gemeente. Hier is echter nog steeds geen nieuws over gekomen vanuit de meeste gemeenten. Er wordt gewerkt aan een brief welke je naar jou eigen gemeente kan sturen om te vragen hoe het in jou gemeente zit met deze compensatie.

Wij hebben binnen de kopgroep besloten om op regelmatige basis bij elkaar te komen en om te proberen genoeg acties/activiteiten te organiseren, zodat we als socialisten verbonden blijven. Als laatste zijn wij aan het kijken naar het organiseren van een bijeenkomst voor alle Gelderlandse socialisten en wij hopen jullie zo snel mogelijk te laten weten waar en wanneer deze eraan komt! Verder zijn wij zoals je leest begonnen met een nieuwsbrief, deze willen wij minstens één keer per maand gaan versturen om iedereen op de hoogte te houden van aankomende acties en andere discussies.


Met kameraadschappelijke groet,
Kopgroep socialisten Gelderland