|

Socialisten Overijssel start campagne huurbevriezing in Overijssel

Afgelopen zaterdag trapte Socialisten Overijssel de ‘Wij Weigeren de huurverhoging’ (WWDH) campagne in Zwolle af. De actiegroep ging huis aan huis flyeren door Holtenbroek voor de landelijke eis om de komende vijf jaar een huurbevriezing af te dwingen. De actie roept huurders op om de huurverhoging te weigeren en het formele proces daarvoor te doorlopen. De actiegroep wil zich de komende maanden regelmatig laten zien in Zwolle en Overijssel. Informatie over de landelijke actie van WWDH is te vinden op www.wijweigerendehuurverhoging.nl

NIET BETALEN IS FORMEEL BEZWAAR

Huurders komen door huurstijgingen steeds meer financieel in de knel. Weigeren is wettelijk toegestaan. Met een voorstel hoef je niet akkoord te gaan. Verhuurders verzwijgen dat wanneer zij een huurverhoging voorstellen. Woordvoerder van den Heuvel: “De huren stijgen jaarlijks en er schijnt maar geen eind aan te komen. Woningzoekenden staan jarenlang op de wachtlijst. Als er al wat vrij komt is dat vaak te duur. Steeds meer huurders vragen zich af, is de huur nog wel op te brengen. Veel huurders moeten nu al kiezen: eerst het eten, dan de huur! Stijgende energiekosten vergroten nog eens de problemen.”

WWDH Zwolle

WWDH werkt nu samen met andere organisaties, verenigd binnen de actiecoalitie Woonopstand. Organisaties en personen die mee willen doen met de actie tegen de wooncrisis in Zwolle of elders in Overijssel kunnen zich melden bij Socialisten Overijssel. In Zwolle hebben zich al meerdere mensen zich gemeld voor de actie volgens de initiatiefnemers. Zij gaan de komende tijd nog flink aan de slag.