|

Politiek Café Woonstrijd

Zondag 26 juni – 15:30 uur
Ru Paré, Chris Lebeaustraat 4, Amsterdam Slotervaart

Sinds vorig jaar is er een opleving van de woonstrijd. Met grote protesten in Amsterdam en Rotterdam gevolgd door demonstraties in allerlei (middel-)grote steden in het land. Verder is er door al deze actiegroepen een woonmanifest (woonmanifest.nl) opgesteld dat vervolgens door vele maatschappelijke organisaties is onderschreven.

Op deze laatste zondag van de maand staan we aan de vooravond van de jaarlijkse huurverhoging die per 1 juli ingaat. Een goed moment om te reflecteren op de beweging van het afgelopen jaar en om vooruit te kijken.
Wat valt er te zeggen over de plannen van Hugo de Jonge? Hoe moeten we de terugkeer van de minister voor volkshuisvesting plaatsen? Heeft het protest al wat opgeleverd?

Hoe maken we de eisen van het woonmanifest werkelijkheid? Wat kan de lokale politiek hierin betekenen? Moeten we verder gaan dan alleen demonstreren? Hoe bouwen we de druk op? Kan de woonbeweging de verbinding aangaan met andere sociale bewegingen? Gebeurt dat al genoeg?

Er wordt in gesprek gegaan met Willy Lourenssen van de campagne Wij weigeren de huurverhoging en van Socialisten.org. Daarna schuiven aan Mustapha Eaisaouiyen (Recht op de stad Rotterdam), Nilab Ahmadi (BIJ1 Amsterdam) en Tayfun Balçık (Nieuw-West in Verzet).

Na afloop van het inhoudelijke programma zal er muziek en eten zijn! Blijf dus vooral gezellig nazitten en kom samen met gelijkgestemden. Het eten en muziek wordt deze keer verzorgd door Arts of Resistance, die het politiek café afsluiten met een community session.

Wil je verzekerd zijn van een maaltijd? Meld je dan even hier aan.
Donatierichtprijs is €5.