Solidariteitsacties met spoorwegstakingen

De gezamenlijke spoorbonden organiseren in de periode 24 t/m 31 augustus een vijftal estafettestakingen. ROOD Rotterdam en Socialisten010 hebben gisteren al een ludieke actie georganiseerd op Rotterdam Centraal. Het FNV netwerk Klimaat (i.o.) en kaderleden uit FNV sector Senioren hebben contact opgenomen om solidariteit te organiseren. De CAO-acties gaan overigens niet alleen over de APC, lees hier meer over de andere voorstellen: Nieuwsbericht FNV Spoor 1 augustus 2022. De belangrijkste manier om je solidariteit te tonen is door mee te helpen met de verspreiding van het reizigerspamflet van de gezamenlijke spoorbonden.

Data en plaatsen

woensdag 24 augustus: Groningen, Leeuwarden, Zwolle, Lelystad

vrijdag 26 augustus: Den Haag, Rotterdam en Dordrecht

maandag 29 augustus: Amsterdam, Zaandam, Haarlem, Almere, Den Helder, Enkhuizen, Schiphol, Hoorn en Alkmaar

dinsdag 30 augustus: Utrecht en Amersfoort

woensdag 31 augustus: Maastricht, Heerlen, Sittard, Venlo, Vlissingen, Roosendaal, Breda, Den Bosch, Eindhoven, Nijmegen, Arnhem, Deventer, Zutphen, Hengelo en Enschede.

Contact met lokale stakingsleiding

De staking wordt op de standplaats grotendeels door kaderleden georganiseerd. Als je vooraf in contact wil komen met de stakingsleiding kan geprobeerd worden je bij hen te introduceren. Stuur een email naar contact@socialisme.org