|

Feminist March (voorheen: Women’s March) 5 maart

Internationale Vrouwendag
Over een paar maanden is het Internationale Vrouwendag. Een dag van strijd tegen millennia van de economische en culturele onderdrukking van vrouwen. Als socialisten is het onze plicht om te vechten voor de emancipatie van vrouwen, en de strijd van werkende vrouwen tegen het kapitalisme te steunen. Wij moeten de strijd van vrouwen politiseren, en hun bewust maken van het feit dat hun onderdrukking voortkomt uit de klassenmaatschappij. Op en rond 8 maart laten we zien dat Socialisten tegen vrouwenonderdrukking zijn.

Feminist March 5 maart
Dit jaar wordt er in maart voor het eerst sinds 2017 geen nieuwe Women’s March gehouden. We gaan namelijk de straat op om de allereerste Feminist March te lopen. “De March blijft zoals jullie van ons gewend zijn, maar we gaan voor een nog inclusievere beweging. Want niet alleen vrouwen zijn de dupe van het patriarchaat”, aldus de organisatie van de Feminist March. Save the date: Feminist March op zondag 5 maart te Amsterdam. Lees hier verder.

8 Maart lokaal
Nu is een goed moment om alvast de voorbereidingen te starten. Kun je bijvoorbeeld contact leggen met 8 maart comités in je stad? Thema-avonden organiseren? Alvast leden en nog-niet leden vragen om mee te doen? Spandoeken maken?

Landelijk femsoc netwerkbijeenkomst van De Socialisten

Dag: zondag 5 februari;
Tijd: 14:00 – 16:00 uur;
Plaats: Bibliotheek Neude, Neude 11 te Utrecht.

Doel van de bijeenkomst:

  • samenkomen met vrouwen die feministisch en socialistisch zijn (femsoc);
  • elkaar beter te leren kennen;
  • bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen;
  • op de agenda staat onder andere: organisatie en mobilisatie internationale vrouwendag 8 maart.

Het overleg vindt fysiek plaats. Degene die niet fysiek kunnen komen of te ver weg wonen, kunnen online meedoen. Laat het weten dan ontvang je een link.

Voor meer informatie: netwerkfemsoc@socialisten.org. Lees hier verder.

Met vriendelijke groet
Lot van Baaren en Jet van Rijswijk