22 juli Pride Walk | socialisten-blok

Amsterdam – zaterdag 22 juli 12:00 uur – vertrek De Dam

Loop je mee met het blok op de Pride Walk van De Socialisten, ROOD en andere organisaties? Klik dan hier.

De jaarlijkse Pride Walk in Amsterdam gaat over jezelf zijn, gezien worden en – het belangrijkste – trots zijn op wie je bent. Sta op voor tolerantie en respect als je deelneemt aan deze kleurrijke parade voor liefde en saamhorigheid.

Socialisten lopen mee met de Pride Walk
De Socialisten zijn er voor queers met lagere inkomens, die worstelen met seksueel economische vraagstukken. In tegenstelling tot de visie die stelt dat de LHBTIQ-emancipatie in Nederland bijna voltooid is, is er enorm veel werk aan de winkel. We moeten opkomen voor trans- en niet-binaire mensen, voor volledige erkenning van hun gekozen gender, voor respect voor hun gekozen namen en voornaamwoorden, voor gender neutrale toiletten, voor de zorgbehandelingen die ze willen en nodig hebben. We willen volledige erkenning en gelijkheid voor meervoudig ouderschap.
We moeten ons verzetten tegen de inlijving van LHBTIQ-gemeenschappen door de staat en het bedrijfsleven‒ bijvoorbeeld door Dow, hoofdsponsor van Roze Zaterdag 2023, producent van napalm tijdens de Vietnamoorlog. Ook moeten we vechten tegen de opkomst van racisme, vooral anti-moslim racisme, en van extreemrechts onder LHBTI mensen en actief zijn als queers in de antiracistische beweging. Daarnaast is er een belangrijke strijd tegen ‘pinkwashing’ van bijvoorbeeld Israël en in solidariteit met Palestijnse queers. Genoeg te doen dus!

Voor meer informatie over het ROOD-blok email: contact@socialisten.org of klik hier.

Pride Wandeling
Begeleid door muziekwagens, vlaggen en spandoeken krijgt iedereen de ruimte om zijn of haar boodschap te uiten. Vanaf de Dam loopt de demonstratie via de Mozes en Aaronstraat – Nieuwezijds Voorburgwal – Raadhuisstraat – Rozengracht – Marnixstraat – Leidseplein – Weteringschans – Museumbrug – naar het Museumplein.

Bezoek de website voor meer informatie over het programma.

Roze Zaterdag 17 juni
Verder is het op zaterdag 17 juni Roze Zaterdag. Dit jaar in Goes. Zie: Roze Zaterdag | LGBTQIA+ – Socialisten