Kom naar de Extinction rebellion blokade van de A12 op zaterdag 9 en zaterdag 10 september

Extinction Rebellion heeft aangekondigd opnieuw de A12 in Den Haag te blokkeren, ditmaal zolang tot dat de overheid eis inwilligt om alle subsidies aan de fossiele industrie te stoppen. Gelijktijdig van de blokkade organiseren diverse organisaties waaronder Green Peace, Milieudefensie en Urgenda een support demonstratie op het Malieveld op zowel zaterdag 9 als 10 september. Tijdens deze demonstratie treden diverse artiesten op, waaronder Merol, Hang Youth en Tim Hofman.

Deze actie vind plaats op een politiek relevant moment. De effecten van de klimaatverandering zijn afgelopen zomer in duidelijk te zien geweest met extreemweer door heel Europa. Tevens starten de politieke campagnes in aanloop van de verkiezingen in november waarbij de opkomst van de BBB weinig hoop biedt. Daarnaast zijn diverse in aanloop van deze actie verschillende activisten veroordeeld omdat zij opriepen voor de blokkade. Een directe aanval op onze democratische rechten die alle activisten raakt.

De Socialisten roepen dan ook iedereen op om massaal deel te nemen aan de blokkade of supportdemonstatie. Op zowel 9 als 10 september gaan de Socialisten gezamenlijk naar de supportdemonstatie, voor meer info zie: https://socialisten.org/evenement/klimaatblokkade-a12-xr/

Meer informatie over de blokkade en supportdemonstatie:

https://a12blokkade.nl/