« Alle Evenementen

Energietransitie is klassenstrijd | vakbondscafé FNV

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

12 januari | 7:30 pm 9:15 pm

Een sterke vakbond is nodig voor verduurzaming en werknemersbelangen

Tatasteel is een goed voorbeeld

De FNV maakt al jaren deel uit van de klimaatbeweging en is een belangrijke speler. Met Tatasteel voor Groenstaal als plan heeft de FNV een belangrijke stap gezet. Een keuze voor het klimaat en de omgeving van Tatasteel en voor de werkgelegenheid. Dat vraagt om investeringen die het bedrijf niet volledig zal kunnen dragen. Hulp van de overheden is daarvoor nodig. Op 9 november waren 500 actievoerende werknemers van Tatasteel nog in Den Haag om spoed te eisen in de besluitvorming van de regering.

Dit soort plannen moeten op meer plekken in Nederland van de grond komen, waarbij de volgende punten centraal staan:

  • Een rechtvaardige aanpak, de rijken moeten betalen
  • Kennis en kunde binnen de vakbeweging goed gebruiken
  • Sterke vakbeweging opbouwen om voortouw te nemen en controle te hebben op de ombouw van onze economie. Hierbij dient een circulaire economie centraal te staan. En moet het sociaal zijn.

Over het voorbeeld van Tatasteel Groenstaal en bovenstaande uitgangspunten willen we met u van gedachten wisselen. Daarbij hebben we uitgenodigd de bestuurder van de FNV bij Tatasteel Cihan Lacin en kaderlid Peter Kos. Zij houden hun verhalen en u kunt hen bevragen. Tijdens de tweede helft van de avond gaan we in op de uitgangspunten en stellingen hierover.

Degenen onder u die de komende tijd willen meewerken aan plannen voor de ombouw van de economie in onze regio nodigen we van harte uit om lid te worden van onze werkgroep.
Zo heeft een groep bij de gemeente Amsterdam de gemeente opgeroepen haast te maken, want ze lopen gillend achter. En zijn er ideeën bij de financiële sector en over de ziekenhuizen, wat die kunnen bijdragen.

Lees hier de uitnodiging.

Kom met openbaar vervoer.
Vanaf Centraal station: tram 14, halte Plantage Kerklaan (Artis)
Vanaf station Zuid-WTC en Rai Sneltram 51 naar Waterlooplein (uitgang Hortus)
Vanaf station Amstel metro naar Waterlooplein (uitgang Hortus)

FNV Amsterdam

Bekijk de site van Organisator

De Burcht

Henri Polaklaan 9
Amsterdam, Nederland
+ Google Maps