« Alle Evenementen

Het woord is machtiger dan het zwaard | Linkse Liefde & Jacobin

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

26 februari | 4:30 pm

Linkse Liefde en Jacobin slaan de handen ineen! Socialistisch tijdschrift Jacobin wil een platform zijn voor linkse ideeënstrijd over economie, politiek en cultuur. Linkse Liefde wil een bijdrage leveren aan een herleving van deze idealen en een platform bieden aan activisten, aan doeners en denkers die zich inzetten voor een radicaal andere samenleving. Net zoals vorig jaar op het 2.Dh5 Festival eindigen we de zondag in de namiddag.

We beginnen met de nieuwe Nederlandstalige editie van Jacobin. Hiervoor gaat Anja Meulenbelt in gesprek met hoofdredacteur Hannah van Binsbergen en redacteur Frank Keizer. Wat voor rol zien zij voor Jacobin binnen Nederland?

In het tweede gedeelte overstijgen we de grenzen en gaan we in gesprek over opruiing, taal als bedreiging, humor, dubbelzinnige taal, en wie er precies bepaalt wat er gezegd mag worden. Dit doen we met Joke Kaviaar, Jelle de Graaf en Bannie Cheff. Met Harriet Bergman als gespreksleider.

Lees hier verder.

Na afloop zo rond 18:00 is er een avondmaaltijd door De Sering (richtprijs €5). Vervolgens is er muziek met Arts of Resistance.

Ru Paré, De Linkse Liefde

Chris Lebeaustraat 4
Amsterdam,
+ Google Maps