« Alle Evenementen

Rise up for Palestine | SRP

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

12 maart | 3:00 pm 5:00 pm

Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina (SRP) en Students for Palestine organiseren demonstraties:

Palestina ligt onder vuur. In het dodelijkste jaar op de Westelijke Jordaanoever sinds 2005 zijn tot nu toe 67 mensen vermoord door de Israëlische bezettingstroepen. We zijn pas 64 dagen in 2023.

De internationale gemeenschap zweeg toen koloniale kolonisten het hele Palestijnse dorp Huwara in brand staken in een schrijnende pogrom. Dit geweld was het resultaat van haar eeuwenlange medeplichtigheid aan zionistische misdaden. Enkele dagen eerder richtten koloniale soldaten een bloedbad aan in Nabloes, waarbij 11 Palestijnen werden vermoord. En daarvoor werden 9 Palestijnen vermoord tijdens een inval van het IOF in Jenin.

Te midden hiervan heeft “Israël” onlangs de bouw goedgekeurd van meer dan 7000 nieuwe nederzettingseenheden op de bezette Westelijke Jordaanoever en, tegen de achtergrond van internationaal stilzwijgen, officieel het gezag over de Westelijke Jordaanoever overgedragen van militaire controle naar de civiele “Israëlische” regering, een stap die de “Israëlische” soevereiniteit wettelijk bevestigt en de realiteit van annexatie formaliseert.

Dit is kolonialisme. Dit is het zionisme dat straffeloos zijn genocidale koers vaart. Voor de kolonistenkolonie blijven de zaken gewoon doorgaan, terwijl de wereld weigert een oogje dicht te knijpen. “Israël blijft onvoorwaardelijke diplomatieke, financiële en militaire steun genieten van de zogenaamde beschaafde wereld.

GENOEG IS GENOEG!

Komende zondag, 12 maart in Amsterdam en in Maastricht, nemen we samen met ons stelling tegen het geweld van het zionisme, eisen we een einde aan de Nederlandse medeplichtigheid en zijn we absoluut solidair met het Palestijnse volksverzet tegen het kolonialisme.

Lees hier verder

1:00 uur pm Stationplein, Maastricht
3:00 uur pm De Dam, Amsterdam

De Dam

De Dam
Amsterdam, Nederland
+ Google Maps