« Alle Evenementen

Sneevliet herdenking

Laden Evenementen

16 april | 10:30 am

Op 13 april 1942 werd de revolutionair socialist Henk Sneevliet samen met zes andere verzetsstrijders door de bezetter vermoord. Een achtste lid van de groep had zich in de cel van het leven beroofd. Op 16 oktober 1942 werden nog twee leden geëxecuteerd. Ieder jaar organiseert het Sneevliet Herdenkingscomité een bijeenkomst om de gevallen revolutionair-socialisten en hun strijd voor socialisme en vrijheid te eren, op het terrein van het crematorium ‘Velsen’ te Driehuis/Westerveld. Hier staat ook het monument voor de Henk Sneevliet en zijn medestrijders. We herdenken daar de gevallen revolutionair-socialisten en hun strijd voor socialisme en vrijheid. Bij die herdenking gaat het welbewust ook om de strijd tegen fascisme, racisme en oorlog die – helaas – nog steeds actueel blijft.

Het Sneevliet Herdenkingscomité bestaat uit vier leden, die elk jaar het initiatief nemen tot de herdenkingsbijeenkomst. Zij doet dat in nauw contact met betrokkenen en familieleden van de gevallen verzetsstrijders.

Om half elf bieden we iedereen een kop koffie aan in het Petit Café op de begraafplaats Westerveld.
Desgevraagd kunnen wij u ophalen vanaf station Driehuis.
Neem daarvoor contact op per email (info@sneevlietherdenking.nl) of per telefoon (06 11 40 95 91).
Om half twaalf lopen we naar het monument en leggen daar bloemen neer. Wie moeilijk ter been is, kan daar met een auto worden afgezet. Bij het monument staan enkele stoelen klaar.
Na de bloemlegging vertrekken we gezamenlijk per auto naar DE DWARSLIGGER, Planetenweg 338, 1974 BP IJmuiden.
Daar is gelegenheid om bij te praten en is er een klein boekenstandje.

Sneevliet Herdenkingscomité

Bekijk de site van Organisator

Begraafplaats Westerveld

Duin- en Kruidbergerweg 6
IJmuiden,
+ Google Maps