« Alle Evenementen

Feminist March (voorheen: Women’s march)

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

5 maart | 1:00 pm

Dit jaar wordt er in maart voor het eerst sinds 2017 geen nieuwe Women’s March gehouden. We gaan namelijk de straat op om de allereerste Feminist March te lopen. De March blijft zoals jullie van ons gewend zijn, maar we gaan voor een nog inclusievere beweging. Want we erkennen dat niet alleen vrouwen de dupe zijn van het patriarchaat.

Door verder te gaan als Feminist March hopen we een duidelijke boodschap af te geven: feminisme is niet alleen voor vrouwen, maar voor iedereen die onderdeel uitmaakt van een gemarginaliseerde groep of zich onderdeel voelt van de beweging. Daarmee willen we ook expliciet de cis mannen proactief uitnodigen om hun support te laten zien.

Op 5 maart heten we daarom alle feministen van harte welkom op de Dam. Let wel: Feminist March is een intersectionele organisatie. Dat wil zeggen dat wij opkomen voor de rechten van alle vrouwen en non-binaire mensen. Er is geen ruimte voor haat of buitensluiting. Op de mars zal een gebarentolk aanwezig zijn, een videoscherm met ondertiteling, een gereserveerde plek voor rolstoelgebruikers en stoelen voor mensen die slecht ter been zijn of niet lang kunnen staan. Er zullen mondkapjes en oordoppen ter beschikking zijn voor wie daar gebruik van wil maken. Ook is de mars te bekijken vanuit huis met een ondertitelde livestream. Heb je vragen over toegankelijkheid? Neem contact met ons op.

Zien we jou ook bij de eerste Feminist March?
5 maart 13:00 – de Dam (Amsterdam)


Help mee!

Bij Feminist March zetten we ons in voor het versterken van de banden binnen de feministische gemeenschap en het opbouwen van een mooiere en eerlijkere toekomst voor ons allemaal! Als kleine vrijwilligers- en non-profit organisatie zijn we volledig afhankelijk van donaties. Stichting WMNL, de organisatie achter de march, is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Lees hier verder.