Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijeenkomst Klassenstrijd in deze tijd | Socialisten Utrecht + Utrecht BIJ1

1 juni 20:00 - 22:00

In gesprek met Anja Meulenbelt

Anja Meulenbelt is een kopstuk van de tweede feministische golf in ons land. Tussen 2003 en 2011 was zij voor de SP lid van de Eerste Kamer. Zij is nu lid van het kennisbureau van Bij1, de Clemencia-Redmond Stichting.

Zij gaat met ons in gesprek over haar nieuwste boek. Daarin onderzoekt zij of we onze analyse van het kapitalisme niet uit moeten breiden, van een beperkte visie op de tegenstelling arbeid en kapitaal, naar een bredere analyse van het kapitalistische systeem in zijn geheel, dus inclusief de reproductie van arbeidskracht, en het reproduceren van het leven zelf.

Dat zou ook kunnen betekenen dat we in onze visie ruimte maken voor al die onvrede die nu heerst onder de bevolking over zaken die alles te maken hebben met kapitalisme, de crisis in de zorg, de ellende met de woningenmarkt, de toename van daklozen, de ramp die zoveel alleenstaande moeders meemaakten in de kinderopvangtoeslagen affaire, allemaal zaken die alles te maken hebben met het economisch systeem waarin we leven, maar die niet simpel te herleiden zijn tot de tegenstelling loonarbeid en kapitaal.

Gegevens

Datum:
1 juni
Tijd:
20:00 - 22:00
Site:
https://fb.me/e/1QiOMdet7

Organisator

Socialisten Utrecht

Locatie

DB studi0
CAB-Rondom 100
Utrecht , 3534 BE Nederland
+ Google Maps