Over ons

Op naar een democratisch socialistisch perspectief

Wij geloven in socialisme van onderop, waarbij we aan de slag gaan met de beste ideeën uit de samenleving. Daarom roepen wij socialisten op om solidair met elkaar en anderen samen te werken. Wij nodigen iedereen uit om met ons mee te denken over hoe wij op democratische wijze vorm kunnen geven aan een links-radicale arbeidersdemocratie.

Bij onze politieke activiteiten gebruiken wij daarbij de strijdbare beginselen van socialistische denkers. Initiatieven die gedragen worden door betrokken socialisten uit stad en platteland. Wij zoeken daarbij nadrukkelijk de verbinding met sociale bewegingen. Ons uitgangspunt blijft hetzelfde: vóór een links-radicaal socialistisch perspectief. We hebben een wereld te winnen en de wereld heeft een sterke socialistische beweging nodig.

Socialisten zetten zich grenzeloos in voor de strijd voor rechtvaardigheid in de wereld. Deze gezamenlijke strijd voeren wij voornamelijk op straat en op de werkvloer. Waar mogelijk als volksvertegenwoordigers. Maar bovenal als bondgenoot van tal van activistische bewegingen. Voor deze strijd hebben we alle socialisten nodig. Alleen samen kunnen we een sterke socialistische beweging bouwen.

Blijf niet mokkend aan de kant staan, stel een daad en toon je moed. Laat je woede hand in hand gaan, met het goede dat je doet! Een mens is meer (Karel Glastra van Loon)

Kan een afbeelding zijn van 7 mensen, staande mensen en buitenshuis
Manifestatie tegen energiearmoede om de woningbouwoperatie en Gemeente Amsterdam duidelijk te maken dat de woningen geïsoleerd moeten worden