Netwerk Internationaal

Foto

Dit netwerk betreft de thema’s anti-oorlog en andere internationale kwesties. We gaan het hebben over wat te doen tegen de verschillende oorlogen die in de wereld plaatsvinden en in de eerste plaats de oorlog die onlangs is begonnen in Oekraïne, met de invasie van Rusland. Wat is ons antwoord hierop als socialisten? Ons antwoord is anders dan de dominante reacties tegen de oorlog (zoals verhogen van defensie-uitgaven). Komende jaren wordt dit een belangrijk thema.

Verder geven we als socialisten aandacht aan andere internationale kwesties. Socialisten zijn voor internationale solidariteit. Dit netwerk gaat vooralsnog aan de slag tegen de oorlog in de Oekraïne.

In verschillende plaatsen worden acties georganiseerd tegen de oorlog, zoals in Amsterdam, Groningen en Enschede. Er worden informatie en discussiebijeenkomsten georganiseerd. Er is ook een landelijke platform in oprichting tegen de oorlog, waarvan we mede initiatiefnemer zijn.

Wat is ons doel als socialisten en wat is onze rol als socialisten in deze beweging? Het netwerk Internationaal heeft hiervoor een tekst voorgelegd aan de landelijke vergadering van de socialisten op 10 april.

Link naar: Europees-Netwerk-voor-solidariteit-met-Oekraïne

Uitnodiging landelijke netwerkbijeenkomst Internationaal
27 maart 13:00 -14:30
10 april 16:00 – 17:30
24 april 13:00 – 14:30
8 juni 20:00 – 21-30

Aanmelden bij netwerkinternationaal@socialisten.org dan ontvang je een zoomlink.

Met vriendelijke groet
Jet van Rijswijk